Sposób przygotowania:
Kurczak w pikantnej marynacie
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy.
Robimy marynatę: czosnek kroimy drobno. W miseczce łączymy oliwę, odrobinę chili, posiekany czosnek, sól, pieprz. Wkładamy kawałki kurczaka. Dodajemy sezam, mieszamy. Odstawiamy do lodówki - najlepiej na kilka godzin.
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy kurczaka.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie są to ziemniaki i wstążki z cukinii.
Robimy marynatę: czosnek kroimy drobno. W miseczce łączymy oliwę, odrobinę chili, posiekany czosnek, sól, pieprz. Wkładamy kawałki kurczaka. Dodajemy sezam, mieszamy. Odstawiamy do lodówki - najlepiej na kilka godzin.
Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy kurczaka.
Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie są to ziemniaki i wstążki z cukinii.