Sposób przygotowania:
Polędwiczki faszerowane kurkami w sosie śmietanowy
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki kurki, smażymy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odstawiamy do ostudzenia. Polędwiczki kroimy na pół, lekko rozcinamy i rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i jarzynką.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy kurki, zwijamy w roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła roladki, wsypujemy jarzynkę, gotujemy do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa nakładamy kurki, zwijamy w roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekładamy do garnka, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła roladki, wsypujemy jarzynkę, gotujemy do miękkości mięsa.
Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody, wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.
Magdalena88
niezły kąsek
biedroneczki