Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Roladki wieprzowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne roladki wieprzowe:)

Roladki wieprzowe.

Składniki:

Roladki wieprzowe.

 

  • jeden kg.szynki wieprzowe,
  • jedna papryka czerwona,
  • cztery ogórki kiszone,
  • trzydzieści dkg. boczku wędzonego,
  • jedna cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa kucharek,
  • (wykałaczki).

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe.
Szynkę umyć i osuszyć,pokroić w cienkie plastry,rozbić plastry szynki następnie posypać solą i pieprzem oraz przyprawa kucharek,odstawić na 30 minut. Pokroić warzywa i boczek w plasterki. Szynkę nadziewać boczkiem,cebulą,papryką i ogórkiem następnie zawinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. Roladki opiec na patelni z obu stron,przełożyć do garnka i zalać woda tak aby roladki były całe przykryte. Na końcu (jeśli nam zostaną warzywa,można pominąć ten etap ) wrzucić resztę warzyw do garnka.Wszystko dusić do miękkości.

Tagi:

przyprawy