Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki wieprzowe z papryką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie roladki często królują w mojej kuchni

Roladki wieprzowe  z papryką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe z papryką i serem

 

  • 8 plastrów schabu bez kości
  • 1 czerwona papryka
  • 10 dkg sera żółtego
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • tłuszcz do smażenia
  • kostka mięsna
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe z papryką i serem
Schab rozbijamy cieniutku. Posypujemy kucharkiem i pieprzem. Paprykę kroimy w paseczki, ser w plastry lub słupki. Na brzegu każdego kawałka mięsa kładziemy porcję sera i papryki.Zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami. Podsmażamy na gorącym tłuszczu, podlewamy wodą, dusimy do miękkości z dodatkiem kostki mięsnej. Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z kilkoma łyżkami wody, doprawiamy do smaku.
Roladki wieprzowe  z papryką i serem
Schab rozbijamy, posypujemy kucharkiem i pieprzem.
Roladki wieprzowe  z papryką i serem
Na każdą porcję mięsa układamy ser i paseczki papryki.
Roladki wieprzowe  z papryką i serem
Zwijamy roladki, spinamy je wykałaczkami lub związujemy nicią
Roladki wieprzowe  z papryką i serem
Podsmażamy na tłuszczu i dusimy do miękkości. Doprawiamy.