Sposób przygotowania:
Roladki z boczku z suszonymi śliwkami i morelami
Przyprawy wymieszać. Boczek umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Można rozklepać. Każdy plaster natrzeć uprzednio przygotowaną mieszanką przypraw. Mięso odłożyć do lodówki na minimum 1 h (opcjonalnie). W międzyczasie gorącą wodą zalać śliwki i morele (pamiętać, aby zostawić po 1 sztuce do roladek).
Owoce moczyć około 1 godziny. Każdy plaster boczku zwinąć 1 morelą i śliwką. Roladki pospinać wykałaczkami i ułożyć w formie.
Całość zalać wodą z owocami, które się moczyły i przykryć folią aluminiową (niedokładnie). Piec około 1 h w 180 stopniach.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby roladki nabrały złotego koloru.
Owoce moczyć około 1 godziny. Każdy plaster boczku zwinąć 1 morelą i śliwką. Roladki pospinać wykałaczkami i ułożyć w formie.
Całość zalać wodą z owocami, które się moczyły i przykryć folią aluminiową (niedokładnie). Piec około 1 h w 180 stopniach.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię, aby roladki nabrały złotego koloru.