Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z oscypkiem, boczkiem
Piersi z kurczaka kroimy na plasterki, tak aby potem powstały nam kotlety. Następnie delikatnie je rozbijamy. Doprawiamy je solą i pieprzem. Na takie kotleciki układamy plastry oscypka, sera żółtego, boczku i ogórka kiszonego. Musimy zmieścić sporo składników więc najlepiej aby plasterki były cieniutkie. Całość rolujemy i zabezpieczamy wykałaczkami. Następnie przygotowujemy sos: cebulkę kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle. Wszystkie pomidory kroimy na drobno. Wrzucamy do podsmażonej cebulki. Świeże pomidorki oraz te z puszki wraz z sokiem. Gotujemy wszystko aż pomidorki zmiękną a objętość sosu się zmniejszy. Zabielamy wszystko śmietaną i doprawiamy ziołami. Do sosu wrzucamy roladki i gotujemy ok 30 minut. Podajemy z ryżem bądź ziemniakami. Smacznego!