Sposób przygotowania:
Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
1. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Trzeba je przepłukać i osączyć z wody. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pieczarki z pokrojoną w drobne kawałeczki cebulą. Przekładamy do miseczki. 3. Z każdej piersi należy wykroić sześc kotletów. Każdy rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na kotlet układamy plasterek boczku. 4. na boczek kładziemy plasterek sera. 5. Na ser wykładamy porcję usmażonych pieczarek z cebulą. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. 6. Każdą roladkę panierujemy w mące. 7. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. 8. Roladki zdejmujemy z patelni i przekładamy na blachę. Wstawiamy do piecyka na pięć minut, aby mieć pewność, że mięso jest w środku upieczone. 9. Gotowe idealnie smakują z frytkami i sałatką.
KasiaJulcia