justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gotowe idealnie smakują z frytkami i sałatką.

Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
1. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Trzeba je przepłukać i osączyć z wody. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pieczarki z pokrojoną w drobne kawałeczki cebulą. Przekładamy do miseczki. 3. Z każdej piersi należy wykroić sześc kotletów. Każdy rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na kotlet układamy plasterek boczku. 4. na boczek kładziemy plasterek sera. 5. Na ser wykładamy porcję usmażonych pieczarek z cebulą. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką. 6. Każdą roladkę panierujemy w mące. 7. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. 8. Roladki zdejmujemy z patelni i przekładamy na blachę. Wstawiamy do piecyka na pięć minut, aby mieć pewność, że mięso jest w środku upieczone. 9. Gotowe idealnie smakują z frytkami i sałatką.
Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
1. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Trzeba je przepłukać i osączyć z wody.
Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
3. Z każdej piersi należy wykroić sześc kotletów. Każdy rozbijamy, solimy i pieprzymy z każdej strony. Na kotlet układamy plasterek boczku.
Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
5. Na ser wykładamy porcję usmażonych pieczarek z cebulą. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczką.
Roladki z kurczaka z pieczarkami i boczk
7. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.