Sposób przygotowania:
Sałatka nicejska
1. Jajka ugotowałam na półtwardo.
2. Fasolę i tuńczyka odsączyłam z wody. Cebulę pokroiłam w piórka, a pomidorki na pół. Sałatę poszarpałam.
4. Oliwę i sok z cytryny wymieszałam z solą i pieprzem.
3. Połączyłam sałatę z fasolą, tuńczykiem i pomidorami i wymieszałam z sosem. Na wierzch położyłam pokrojone w ósemki jajka i doprawiłam solą i pieprzem. Posypałam natką pietruszki.
2. Fasolę i tuńczyka odsączyłam z wody. Cebulę pokroiłam w piórka, a pomidorki na pół. Sałatę poszarpałam.
4. Oliwę i sok z cytryny wymieszałam z solą i pieprzem.
3. Połączyłam sałatę z fasolą, tuńczykiem i pomidorami i wymieszałam z sosem. Na wierzch położyłam pokrojone w ósemki jajka i doprawiłam solą i pieprzem. Posypałam natką pietruszki.