Sposób przygotowania:
Roladki wołowe z szynką i chrzanem
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w poprzek włókien. Zbić tłuczkiem przez folię spożywczą na cienkie płaty. Następnie natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Posmarować tartym chrzanem, ułożyć po 2 plasterki szynki i ciasno zwinąć. Zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą i włożyć na do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Rumiane roladki wyjąć, usunąć nici, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kostkę mięsną i powstały podczas pieczenia sos. Przykryć i dusić do miękkości.
Z powstałego podczas gotowania roladek wywaru przygotować sos: Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i papryką, połączyć z wywarem z mięsa, zagotować, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym.
Posmarować tartym chrzanem, ułożyć po 2 plasterki szynki i ciasno zwinąć. Zawiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami, ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą i włożyć na do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Rumiane roladki wyjąć, usunąć nici, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, kostkę mięsną i powstały podczas pieczenia sos. Przykryć i dusić do miękkości.
Z powstałego podczas gotowania roladek wywaru przygotować sos: Śmietanę wymieszać z mąką, odrobiną wody i papryką, połączyć z wywarem z mięsa, zagotować, doprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym.
Magdalena88
niezły kąsek