Sposób przygotowania:
Roladki z makaronem i winną żurawiną
Makaron ugotować do miękkości. Zalać zimną wodą, odcedzić.
Filety myjemy, pozbawiamy błonek, wycieramy papierowym ręcznikiem. Każdy filet układamy na folii spożywczej, bezbarwnej, i rozbijamy tłuczkiem do mies, uważając by nie przerwać mięsa.
Każdy rozbity filet solimy, pieprzymy i pokrywamy warstwą chrzanu, następnie posypujemy startym serem. Na serze układamy płaty makaronu, makaron smarujemy żurawiną. Zbyt wystające boki makaronu zawijamy do środka.
Filety z makaronem i żurawiną zawijamy by powstały roladki, związujemy nitką, najlepiej wzdłuż oraz wszerz.
Na patelni rozgrzewamy olej , na rozgrzany olej kładziemy przygotowane roladki, smażymy z każdej strony na złocisty kolor, uważając, by zbyt szybko się nie przypaliły.
Z usmażonych roladek ściągamy delikatnie nitkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Roladki świetnie smakują tuz po przyrządzeniu polane sosem z żurawiny, ale rowniez można je pokroić w plastry i zjeść na zimno.
Filety myjemy, pozbawiamy błonek, wycieramy papierowym ręcznikiem. Każdy filet układamy na folii spożywczej, bezbarwnej, i rozbijamy tłuczkiem do mies, uważając by nie przerwać mięsa.
Każdy rozbity filet solimy, pieprzymy i pokrywamy warstwą chrzanu, następnie posypujemy startym serem. Na serze układamy płaty makaronu, makaron smarujemy żurawiną. Zbyt wystające boki makaronu zawijamy do środka.
Filety z makaronem i żurawiną zawijamy by powstały roladki, związujemy nitką, najlepiej wzdłuż oraz wszerz.
Na patelni rozgrzewamy olej , na rozgrzany olej kładziemy przygotowane roladki, smażymy z każdej strony na złocisty kolor, uważając, by zbyt szybko się nie przypaliły.
Z usmażonych roladek ściągamy delikatnie nitkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Roladki świetnie smakują tuz po przyrządzeniu polane sosem z żurawiny, ale rowniez można je pokroić w plastry i zjeść na zimno.
misia5
Netka
Dziekuje i oczywiscie polecam ?