Sposób przygotowania:
Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem
Przygotowujemy warzywa: cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Seler ścieramy na tarce jarzynowej. Z jarmużu usuwamy stwardniałe łodygi i kroimy liście na mniejsze kawałki.
Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez około 5 minut. Wrzucamy posiekany koperek i doprawiamy całość solą oraz pieprzem cytrynowym.
Łososia myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i przecinamy na 3 części. Nacieramy przyprawą do ryb.
Ciasto francuskie dzielimy na 3 prostokąty. Na każdym z nich kładziemy rybę, a na niej warzywa.
Zawijamy i dociskamy brzegi ciasta. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Wrzucamy warzywa na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez około 5 minut. Wrzucamy posiekany koperek i doprawiamy całość solą oraz pieprzem cytrynowym.
Łososia myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i przecinamy na 3 części. Nacieramy przyprawą do ryb.
Ciasto francuskie dzielimy na 3 prostokąty. Na każdym z nich kładziemy rybę, a na niej warzywa.
Zawijamy i dociskamy brzegi ciasta. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla