Sposób przygotowania:
Łosoś w cieście francuskim
Wszystkie kawałki łososia należy posolić, posypać pieprzem i skropić sosem sojowym a potem odstawić na godzinę.
Zamrożony szpinak wrzucić na stopione chwile wcześniej na patelni masło, smażyć do momentu aż się rozmrozi.
Potem dodać do szpinaku przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić wszystko do smaku.
Gotowy szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji.
Każde ciasto francuskie pokroić na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia.
Potem na każdym łososiu rozłożyć porcje szpinaku i zakryć plastrem sera.
Zawinąć wszystko dokładnie w ciasto i tak powstałe pakunki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ale łączeniem do dołu.
Paczuszki naciąć delikatnie w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na gorąco.
Zamrożony szpinak wrzucić na stopione chwile wcześniej na patelni masło, smażyć do momentu aż się rozmrozi.
Potem dodać do szpinaku przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić wszystko do smaku.
Gotowy szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji.
Każde ciasto francuskie pokroić na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia.
Potem na każdym łososiu rozłożyć porcje szpinaku i zakryć plastrem sera.
Zawinąć wszystko dokładnie w ciasto i tak powstałe pakunki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ale łączeniem do dołu.
Paczuszki naciąć delikatnie w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem.
Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Podawać na gorąco.