Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Łosoś w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki i pokazowy sposób na przygotowanie łososia świetnie sprawdza się kiedy brak czasu na bardziej wyszukane danie.

Łosoś w cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łosoś w cieście francuskim

 

  • 2 filety z łososia
  • 2 łyżki przyprawy do ryby
  • 2 łyżki oliwy
  • pół opakowania ciasta francuskiego
  • garść szpinaku
  • 1 plasterek sera

Sposób przygotowania:

Łosoś w cieście francuskim
Rybę smarujemy oliwą, posypujemy przyprawą do ryby i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Kładzi na środku każdej połówki rybę. Nacinamy boki w paski. Na środku ryby kładziemy połówkę plaster sera i posypujemy szpinakiem. Zawijamy boki ciasta francuskiego. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe! 
Łosoś w cieście francuskim
Posypujemy rybę ziołami i polewamy oliwą
Łosoś w cieście francuskim
Kładziemy łososia na cieście francuskim i nacinamy je
Łosoś w cieście francuskim
Układamy ser żółty oraz szpinak na łososiu
Łosoś w cieście francuskim
Zawijamy ciasto i pieczemy około 15 minut