Sposób przygotowania:
Roladki z farszem jajecznym w galarecie z żurku
Jajka obrać, umyć, pokroić w małą kostkę( Ja używam kratki jarzynowej)
Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać.
Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego.
Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem.
Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.
Żelatynę zalać wodą, gdy napęcznieje podgrzać do jej rozpuszczenia.
Do żurku ( najlepiej jak będzie w temp. pokojowej) wlać żelatynę, dokładnie wymieszać.
Talerze z roladkami zalać żurkiem, udekorować natką pietruszki.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia galarety.
Do jajek dodać chrzan i szczypiorek, doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać.
Na każdy plaster szynki kłaść po 2-3 łyżki farszu jajecznego.
Zwinąć plastry w rulon, ułożyć na półmisku/talerzu z wgłębieniem.
Ja przygotowałam 2 talerze po 4 roladki.
Żelatynę zalać wodą, gdy napęcznieje podgrzać do jej rozpuszczenia.
Do żurku ( najlepiej jak będzie w temp. pokojowej) wlać żelatynę, dokładnie wymieszać.
Talerze z roladkami zalać żurkiem, udekorować natką pietruszki.
Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia galarety.
Justi2401
Martyna12
Dzięki Justi :) Bardzo smacznie wyszło, na Święta obowiązkowo powtórka :)