Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki z farszem
Filety myjemy.osuszamy i kroimy na dwa płaty. Mięso lekko rozbijamy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy pieprzem i solą. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Dusimy na maśle, solimy i oprószamy tartą bułką. Mieszamy i studzimy.
Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do farszu. Dodajemy też mięso mielone, wbijamy jajko i doprawiamy masę do smaku. Na każdy plaster mięsa kładziemy farsz i zawijamy roladkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu.
Roladki obsmażamy i podlewamy bulionem, dusimy do miękkości ok 30 min.
Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do farszu. Dodajemy też mięso mielone, wbijamy jajko i doprawiamy masę do smaku. Na każdy plaster mięsa kładziemy farsz i zawijamy roladkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu.
Roladki obsmażamy i podlewamy bulionem, dusimy do miękkości ok 30 min.