katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Drobiowe roladki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i soczyste roladki drobiowe z mieszanym farszem. Smaczne jako dodatek do obiadu albo tez podane ze surówką.

Drobiowe roladki z farszem

Składniki:

Drobiowe roladki z farszem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z farszem
Filety myjemy.osuszamy i kroimy na dwa płaty. Mięso lekko rozbijamy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószamy pieprzem i solą. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Dusimy na maśle, solimy i oprószamy tartą bułką. Mieszamy i studzimy.

Cebulę obieramy drobno kroimy i dodajemy do farszu. Dodajemy też mięso mielone, wbijamy jajko i doprawiamy masę do smaku. Na każdy plaster mięsa kładziemy farsz i zawijamy roladkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i kładziemy roladki zawinięciem do dołu.

Roladki obsmażamy i podlewamy bulionem, dusimy do miękkości ok 30 min.