gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Szaszłyki z chleba tostowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra przekąska, która znika w mgnieniu oka. Postawiłam na stole i praktycznie jej nie było. Sycąca i pyszna!

Szaszłyki z chleba tostowego Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Szaszłyki z chleba tostowego

 

  • 12 kromek chleba tostowego
  • keczup
  • majonez
  • musztarda
  • 6 plastrów szynki
  • 6 plastrów sera żółtego
  • pół pomidora
  • natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z chleba tostowego
Rozłożyć kromki chleba tostowego na blacie, każdą kromkę posmarować keczupem, musztardą lub majonezem na przemian. Na połowę kromek wyłożyć szynkę i ser żółty. Na kilku kromkach położyć po plasterku pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem.

Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach).

Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec.

Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż do zrumienienia się kromek.
Szaszłyki z chleba tostowego
Każdą kromkę posmarować, a połowę przykryć dodatkami.
Szaszłyki z chleba tostowego
Przykrywać po kolei szynką, serem i kawałkami pomidora.
Szaszłyki z chleba tostowego
Przykryć drugą kromką i pokroić na 4 części.
Szaszłyki z chleba tostowego
Ułożyć na sobie pokrojone kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków.
Szaszłyki z chleba tostowego
Ułożyć na brytfannie i piec.
Szaszłyki z chleba tostowego
Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut.
Szaszłyki z chleba tostowego
Szaszłyki z chleba tostowego- bardzo dobre.
Szaszłyki z chleba tostowego
Szaszłyki z chleba tostowego- bardzo dobre.
Szaszłyki z chleba tostowego
Szaszłyki z chleba tostowego- bardzo dobre.