Sposób przygotowania:
Szaszłyki z chleba tostowego
Rozłożyć kromki chleba tostowego na blacie, każdą kromkę posmarować keczupem, musztardą lub majonezem na przemian. Na połowę kromek wyłożyć szynkę i ser żółty. Na kilku kromkach położyć po plasterku pomidora. Całość posypać natką pietruszki. Posypać pieprzem.
Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach).
Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec.
Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż do zrumienienia się kromek.
Kromki, na których są składniki przykryć kromkami bez dodatków. Przekroić je na 4 kawałki, aby powstały 4 kwadraciki (tak jak na zdjęciach).
Położyć na siebie kwadraciki i przebić patyczkiem do szaszłyków. Położyć na brytfannie i piec.
Piec w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż do zrumienienia się kromek.