Sposób przygotowania:
Roladki z farszem
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Plastry rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy też pietruszkę, majeranek, tarta bułkę i rosół. Wbijamy jajko i zarabiamy farsz.
Gdyby był zbyt suchy dodajemy trochę rosołu. Na przygotowane plastry schabu nakładamy gotowy już mięsny farsz. Dość ciasno zwijamy w roladki, zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu pokrojoną cebulą.
Zalewamy wodą albo bulionem, dodajemy liść laurowy i dusimy roladki do miękkości.
Sos zagęszczamy mąką.
Gdyby był zbyt suchy dodajemy trochę rosołu. Na przygotowane plastry schabu nakładamy gotowy już mięsny farsz. Dość ciasno zwijamy w roladki, zasmażamy na rozgrzanym tłuszczu pokrojoną cebulą.
Zalewamy wodą albo bulionem, dodajemy liść laurowy i dusimy roladki do miękkości.
Sos zagęszczamy mąką.