Sposób przygotowania:
Roladki z fasolką i śmietankowym sosem
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Tak przygotowane dzielimy na cienkie plastry. Każdy z plastrów oprószamy przyprawami. Odstawiamy na bok. Miedzy czasie przygotowujemy fasolkę- ucinamy jej końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut na pół twardo.Każdy plaster smarujemy delikatnie musztardą. Następnie układamy na każdym po kilka ugotowanych fasolek. Miedzy fasolki układamy po 1-2 słupki sera żółtego. Tak przygotowane mięso z farszem zwijamy formując roladki. Można dodatkowo miejsce łączenia spiąć wykałaczkami. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość polewamy śmietanką, oprószamy posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Danie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w 180˚C.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2