Sposób przygotowania:
Roladki z fasolką i kozim serem
Zagotować 1L wody, osolić. Fasolkę przebrać, umyć, wrzucić na wrzątek i gotować 10minut, odcedzić, ostudzić. Cebule i czosnek obrać, umyć, drobno posiekać. Migdały usmażyć na 1łyżce oleju na złoto. Dodać 1/3 porcji cebuli, poddusić i wystudzić. Tymianek umyć, osuszyć, oberwać listki, połowę posiekać. Ser pokruszyć, wymieszać z żółtkami, migdałami i cebulą i posiekanym tymiankiem na gładką masę, przyprawić solą i pieprzem. Kotlety umyć, osuszyć, rozbić przez folię spożywczą, oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlet posmarować wzdłuż farszem, w poprzek ułożyć po 6kawałków fasolki, mięso zwinąć i spiąć wykałaczkami. Roladki zrumienić ze wszystkich stron na 3łyżkach oliwy. Dodać połowę cebuli z czosnkiem, podsmażyć. Wlać 150ml bulionu, zagotować, wlać resztę bulionu. Mięso dusić na małym ogniu przez 20minut. Pomidorki umyć, przekroić, doprawić solą i pieprzem, posypać resztą tymianku. Na teflonowej patelni rozgrzać 2łyżki oliwy. Włożyć pomidory, podsmażyć, wyjąć. Na reszcie poddusić resztę cebuli i czosnku. Dodać resztę fasolki i pomidory, przykryć i podgrzać. Gotowe roladki wyjąć z wywaru, odstawić w ciepłe miejsce. Wywar przecedzić, rozmieszać z mąką, zagotować. Sos doprawić solą i pieprzem, razem z warzywami dodać do roladek. Od razu podawać.