Sposób przygotowania:
Roladka z indyka z fasolką i warzywami
SOS SZPINAKOWY - zielone listki szpinaku umyj i osusz, zmiksuj blenderem z olejem, wodą i przyprawami na sos.
ROLADKI - Fasolkę oczyść, przytnij końcówki, zblanszuj w lekko słodkiej wodzie, osącz. Mięso o opłukaniu i osuszeniu pokrój na mniejsze kawałeczki i zmiel - wymieszaj z tartą bułką, mlekiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobno cebulką i przypraw do smaku. Podziel na 4 części - każdą spłaszcz na dłoni, nałóż kilka fasolek i owiń mięsem tak żeby końce były widoczne. Mięso posyp obficie koperkiem.
WARZYWNE SPAGHETTI - warzywa oczyść, cukinii nie obieraj, ale marchewkę obierz. Specjalnym nożykiem zetnij z jarzyn cieniutkie niteczki jak spaghetti. Dodaj olej, przyprawy i delikatnie wymieszaj.
GOTOWANIE - utnij 4 kawałki papieru Saga, mniej więcej kwadratowe - jest specjalnie powlekany więc nie rozmięknie. Na środku każdego połóż dużą garść spaghetti jarzynowego, na nim roladkę z fasolką. Zbierz wszystkie brzegi papieru do góry tworząc sakiewkę i zwiąż ją nitką albo sznureczkiem. Sakiewki włóż do dużego rondla, wlej wodę na 2 -3 centymetry wysokości i gotuj całość pod przykryciem ok. 20 minut. Po ugotowaniu podaj nakładając zawartość sakiewek na talerze i polewając sosem szpinakowym albo kładąc sakiewki na talerzu a każdy sobie sam swoją otworzy - w takim przypadku sos należy podać w oddzielnym naczyniu.
ROLADKI - Fasolkę oczyść, przytnij końcówki, zblanszuj w lekko słodkiej wodzie, osącz. Mięso o opłukaniu i osuszeniu pokrój na mniejsze kawałeczki i zmiel - wymieszaj z tartą bułką, mlekiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną drobno cebulką i przypraw do smaku. Podziel na 4 części - każdą spłaszcz na dłoni, nałóż kilka fasolek i owiń mięsem tak żeby końce były widoczne. Mięso posyp obficie koperkiem.
WARZYWNE SPAGHETTI - warzywa oczyść, cukinii nie obieraj, ale marchewkę obierz. Specjalnym nożykiem zetnij z jarzyn cieniutkie niteczki jak spaghetti. Dodaj olej, przyprawy i delikatnie wymieszaj.
GOTOWANIE - utnij 4 kawałki papieru Saga, mniej więcej kwadratowe - jest specjalnie powlekany więc nie rozmięknie. Na środku każdego połóż dużą garść spaghetti jarzynowego, na nim roladkę z fasolką. Zbierz wszystkie brzegi papieru do góry tworząc sakiewkę i zwiąż ją nitką albo sznureczkiem. Sakiewki włóż do dużego rondla, wlej wodę na 2 -3 centymetry wysokości i gotuj całość pod przykryciem ok. 20 minut. Po ugotowaniu podaj nakładając zawartość sakiewek na talerze i polewając sosem szpinakowym albo kładąc sakiewki na talerzu a każdy sobie sam swoją otworzy - w takim przypadku sos należy podać w oddzielnym naczyniu.
evita0007