Sposób przygotowania:
Roladki z indyka z bazylią, czosnkiem i marchewkąMięso:

Golonkę z indyka należy rozciąć i wyjąć z niej kość, a następnie dokładnie natrzeć solą.
Roladka:

Na rozłożonym mięsie należy kolejno ułożyć listki bazylii, plasterki czosnku i z brzegu - marchewkę.
Następnie wszystko razem zwinąć i umieścić w siatce do wędlin lub porządnie związać nitką.
Roladkę wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Pieczenie:

Schłodzoną roladkę posmarować olejem, obwinąć w folię aluminiową i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie całość ostrożnie rozwinąć z folii (można ściągnąć też siatkę) i podpiec dodatkowo około 15 minut, aby mięso było odrobinę rumiane.
SylaUla
gusia1000