Sposób przygotowania:
Drobiowy schabowy zapiekany
Pierś kurczaka dzielimy na połowy, myjemy i osuszamy.
Każdą połowę dowolnie dzielimy na kotlety( u mnie z połowy piersi wychodzą 3-4 kotleciki).
Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprze czasami smaruję musztardą.
Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Każdy plaster sera kroimy na 3 paski i zwijamy w ślimaczki.
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i układamy po 3-4 serowe ślimaczki, obsypujemy drobno pokrojoną papryką i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.
Każdą połowę dowolnie dzielimy na kotlety( u mnie z połowy piersi wychodzą 3-4 kotleciki).
Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprze czasami smaruję musztardą.
Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Każdy plaster sera kroimy na 3 paski i zwijamy w ślimaczki.
Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i układamy po 3-4 serowe ślimaczki, obsypujemy drobno pokrojoną papryką i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.