katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Drobiowy schabowy zapiekany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlecik z piersi kurczaka zapiekany ze serem i pokrojoną papryką. Smaczny dodatek do obiadu i nie tylko.

Drobiowy schabowy zapiekany Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drobiowy schabowy zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy schabowy zapiekany
Pierś kurczaka dzielimy na połowy, myjemy i osuszamy.

Każdą połowę dowolnie dzielimy na kotlety( u mnie z połowy piersi wychodzą 3-4 kotleciki).

Mięso lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprze czasami smaruję musztardą.

Kotlety panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano. Każdy plaster sera kroimy na 3 paski i zwijamy w ślimaczki.

Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym i układamy po 3-4 serowe ślimaczki, obsypujemy drobno pokrojoną papryką i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.
Drobiowy schabowy zapiekany
Mięso myjemy, osuszamy i dzielimy na połowy.
Drobiowy schabowy zapiekany
Mięso kroimy w plastry lekko rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem.
Drobiowy schabowy zapiekany
Panierujemy w jajku, bułce i smażmy na rumiano.
Drobiowy schabowy zapiekany
Plastry sera kroimy na paski i zwijamy ślimaczki.
Drobiowy schabowy zapiekany
Na kotletach układamy serowe ślimaczki obsypujemy papryką i zapiekamy.