migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Roladki z kaniami panierowane w otrębach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Takie roladki bardzo często robię i nadziewam rożnymi składnikami. Tym razem użyłam pysznych kani a roladki za panierowałam w otrębach.

Roladki z kaniami panierowane w otrębach

Składniki:

Roladki z kaniami panierowane w otrębach

 

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 5-6 dużych kapeluszy kani
  • do panierowania otręby pszenne
  • 1-2 jajka
  • 1 cebula
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z kaniami panierowane w otrębach
Przygotować farsz. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Kapelusze kani też pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć pokrojone kanie i cebulę, do smaku doprawić solą i pieprzem. Pierś pokroić wzdłuż w nie za cienkie plastry i delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem. Następni na każdy plaster mięsa położyć ok łyżki farszu i zwinąć w roladkę.Gotowe roladki panierować w roztrzepanym jajku i otrębach, usmażyć na oleju. Podawać z dowolnymi dodatkami.