Sposób przygotowania:
Flaczki z kani
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy i trzemy na dużych otworach tarki do warzyw. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kanie oczyszczamy i kroimy w paski o szer 8-10 mm Na oleju podsmażamy cebulkę i grzyby kilka minut aż kanie odparują wodę. Na drugiej patelni podsmażamy marchewkę z resztą warzyw Podlewamy 3 szklankami wody, dodajemy grzyby z cebulą i przyprawy- dusimy do miękkości około 25-30minut. osobno robimy jasna zasmażkę- masło rozpuszczamy na małym ogniu,rozprowadzamy mąkę i dodajemy do flaczków. Na koniec posypujemy roztartym majerankiem ( ja daję dużą garść)
Wiech
reanja
Moj ślubny przywiózł wczoraj ze Słowacji, a na targu już też je widziałam :)
dża
reanja
dża ja właśnie zjadłam i polecam, bo kiedy chciałam zrobić inne zdjęcie to flaczki zniknęły i tylko brudny gar pozostał :)