Sposób przygotowania:
Sznycle z kani w/g Pyzy
grzyby oczyściłam - od strony blaszek nie są brudne bo rozwijają się dopiero kilkanaście centymetrów nad ziemią. Wyłamałam trzonki - są łykowate i nie jem ich. Większe sztuki można poprzekrawać na połówki albo ćwiartki żeby łatwiej było je przygotowywać. W misce roztrzepałam jajka z mlekiem, doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Kapelusze zanurzałam w masie jajecznej kilka razy obracając żeby wlała się między blaszki, lekko otrząsałam i obtaczałam w bułce tartej. Po otrząśnięciu z jej nadmiaru kładłam na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyłam do zrumienienia z obu stron - po usmażeniu przekładam je na chwilę na ręcznik papierowy żeby trochę osączyć z tłuszczu.
Bo
elzbieta8960
Widze Pyza ze masz tu jakas cicha wielbicielke ktora ocenia Twoje przepisy bardzo nisko.Zazrdrosc i zlosliwosc ludzka nie zna granic.....
Pyza
Pyza
edytaha
I dobrze, że się nie przejmujesz. Widocznie nasz "ekspert" chce zwrócić na siebie uwagę, bo ostatnio nikt nie interesuje się jej przepisami :)
elzbieta8960
Edytko, raczej przepisami sciagnietymi z sieci a nie jej....
elzbieta8960
Tak myslalam ze to ta ,, kucharka nad kucharkami ,, bezczelne dziewczynisko ,klamczucha i tupeciara ....
Cukiereczek13