mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kanie zapiekane z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne, sycące, zapiekanie danie z kani, pieczarek i sera:)

Kanie zapiekane z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanie zapiekane z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Kanie zapiekane z pieczarkami i serem
Z kani odcinam nóżki, a kapelusze dokładnie oczyszczam. Jajko roztrzepuję, a kapelusze kani delikatnie posypuję z obu stron solą i pieprzem. Zanurzam grzyby najpierw w rozmąconym jajku, a potem w mące. Smażę kanie na rozgrzanym oleju na patelni na ciemnozłoty kolor. Usmażone osączam na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Na każdy kapelusz wykładam łyżkę uduszonych pieczarek, plaster sera i wstawiam na 10 minut do gorącego piekarnika lub do mikrofalówki i piekę, aż ser się rozpuści. Podaję z ketchupem.
Kanie zapiekane z pieczarkami i serem
Odcinam nóżki z kani, a kapelusze dokładnie oczyszczam
Kanie zapiekane z pieczarkami i serem
Kanie panieruje w jajku i mące, po czym smażę
Kanie zapiekane z pieczarkami i serem
Na usmażone kanie nakładam po łyżce duszonych pieczarek
Kanie zapiekane z pieczarkami i serem
Na pieczarki nakładam po plasterku sera żółtego i zapiekam

Tagi:

sery ser