Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast tradycyjnych kotletów, przygotuj te pyszne mięsne roladki ze smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

Roladki z kurczaka

Składniki:

Roladki z kurczaka

 

  • 3 pojedyncze filety kurczaka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • czosnek w proszku
  • olej do smażenia
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka

I

Roladki z kurczaka
Przygotowanie mięsa, mięso myjemy, ossuzamy, kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy przyprawa do kurczaka.

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą, czosnkiem oraz przyprawą do kurczaka.

II

Roladki z kurczaka
Przygotowanie farszu do faszerowania roladek z kurczaka.

2. Cebulę obieram, drobno kroję, przekładam do naczynia. Ogórki konserwowe kroję w kostkę, łączę z cebulą. Dodaję ketchup i dokładnie mieszam.
3. Gotowym farsz układam na każdym plastrze mięsa.

III

Roladki z kurczaka
Zwijanie mięsa w roladki i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.