Sposób przygotowania:
Wątróbka z kurczaka z warzywami
Świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyków i opłukać pod zimną wodą i dać do miski. Do miski wlać zimne mleko, moczyć kilka godzin. Wątróbkę wylać na durszlak aby mleko odciekło. Do woreczka wsypać mąkę dodać wątróbkę, wymieszać i smażyć na gorącym oleju (rondel, patelnię nakryć pokrywką nie szczelnie, wątróbka nie pryska po kuchni) na rumiano z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu przełożyć na talerz.
Na tłuszczu po wątróbce podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku na złocisto z cukrem.
Do cebuli wsypać opakowanie mrożonych warzyw na patelnię, smażyć co jakiś czas mieszając, wsypać kucharka, pieprz ziołowy, gdy warzywa są miękkie zdjąć z ognia.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Wątróbkę posolić, popieprzyć i podać z warzywami, kalafiorem, my lubimy z bułką paryską.
Na tłuszczu po wątróbce podsmażyć pokrojoną cebulę, ząbki czosnku na złocisto z cukrem.
Do cebuli wsypać opakowanie mrożonych warzyw na patelnię, smażyć co jakiś czas mieszając, wsypać kucharka, pieprz ziołowy, gdy warzywa są miękkie zdjąć z ognia.
Kalafior ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Wątróbkę posolić, popieprzyć i podać z warzywami, kalafiorem, my lubimy z bułką paryską.