Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Roladki drobiowe z serem pleśniowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealne na wykwitny, niedzielny obiad. Soczyste roladki z piersi kurczaka, z rozpływającym się w środku serem pleśniowym. Pycha!

Roladki drobiowe z serem pleśniowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym

 

  • 2 duże filety z piersi kurczaka
  • 3 małe jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 150 g sera pleśniowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka przyprawy "suszone pomidory z czosnkiem i bazylią"
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym

Przygotowanie mięsa:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym
Filet z piersi kurczaka w trakcie dzielenia na dwie części

Mięso oczyścić z błonek i przekroić wzdłuż na pół.

Doprawianie mięsa:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym
Filet z piersi kurczaka w trakcie doprawiania

Lekko rozbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami (solą, pieprzem i suszonymi pomidorami).

Nadziewanie mięsa:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym
Mięso w trakcie nadziewania serem i pietruszką

Na środku ułożyć pokrojony camembert i wysypać porcję natki.

Zawijanie roladek:

Roladki drobiowe z serem pleśniowym
Zawinięte roladki z serem i pietruszką gotowe do smażenia

Zawinąć roladki. Roladki maczać w jajku, obtoczyć w mące, następnie znów zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej.

Sma

Roladki drobiowe z serem pleśniowym
Roladki z kurczaka w trakcie smażenia

W garnku nagrzać tyle oleju, żeby przykrył ponad połowę roladek. Smażyć roladki po 7 minut z obu stron. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Życzę smacznego!