Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Roladki z kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka z pieczarkami

I

Roladki z kurczaka z pieczarkami
Przygotowanie mięsa, kroimy, rozbijamy, doprawiamy. Przygotowanie grzybów oraz cebuli, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w plastry. Mięso delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Roladki z kurczaka z pieczarkami
Faszerowanie roladek drobiowych serem oraz grzybami i zwijanie w roladki.

3. Na każdy kawałku mięsa układam żółty ser starty na tarce o dużych oczkach oraz farsz z grzybów.
4. Mięso zwijam w roladki, otaczam w mące, zawijam ciasno w woreczek foliowy i zostawiam w lodówce na dwie godziny.

III

Roladki z kurczaka z pieczarkami
Panierowanie roladkę w jajku oraz bułce tartej i smażenie na rozgrzanym oleju.

5. Po tym czasie roladki panieruję w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
6. Po usmażeniu posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach, ser sam się rozpuści pod wpływem ciepła roladek.

IV

7.Roladki gotowe.
8. Smacznego