Sposób przygotowania:
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Żeberka włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować około 40 - 50 minut.
Do garnka dodać keczup, sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, cukier i sól. Dodać również pokrojoną cebulę oraz czosnek. Gotować jeszcze 20 minut, następnie wyjąć i odsączyć.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i piec do miękkości mięsa polewając je sosem z gotowania.
Żeberka podajemy w towarzystwie ciap kapusty.
Do garnka dodać keczup, sos sojowy, sok z cytryny, musztardę, cukier i sól. Dodać również pokrojoną cebulę oraz czosnek. Gotować jeszcze 20 minut, następnie wyjąć i odsączyć.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym masłem i piec do miękkości mięsa polewając je sosem z gotowania.
Żeberka podajemy w towarzystwie ciap kapusty.
BozenaMatuszczyk
Miło mi to słyszeć.
Dziękuję.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Miło mi .
Dziękuję.;)