Julia2603

Julia2603

Kucharz
[Przepisów: 10]

Roladki z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne roladki pieczone w piekarniku, z marmoladą i cukrem pudrem... Mniam!

Roladki z marmoladą

Składniki:

Roladki z marmoladą

 

  • 1 kg mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 kostki margaryny lub masła
  • 10 dag drożdży
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • marmolada
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Roladki z marmoladą
Mleko, cukier i tłuszcz podgrzać, a następnie dodać rozkruszone drożdże. Mąkę połączyć z cukrem waniliowym, dodać jajko, ocet i ciepłe mleko. Dokładnie zagnieść. Ciasto rozwałkować na cienkie placki. Każdy placek posmarować marmoladą, zwinąć w rulon i pokroić na paski długości 2-3 centymetry. Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st.C (z termoobiegiem 180 st.C) na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Ostudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka