Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Czapsuja z młodą kapustką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast bigosu przygotuj tą potrawę, a smak jej zaskoczy każdego gościa, rodzinę. Lubisz wyzwania oto przepis dla Ciebie. Młoda kapusta z fasolką, pieczarkami z dodatkiem aromatycznych suszonych śliwek, wypróbuj koniecznie.

Czapsuja z młodą kapustką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czapsuja z młodą kapustką

 

  • 1 główka kapusty młodej
  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 1 cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 1 duża marchew
  • 450 g fasolki szparagowej zielonej
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka Maggi
  • 200 g śliwek suszonych
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • pieprz
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Czapsuja z młodą kapustką

I

Czapsuja z młodą kapustką
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy, doprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do większego garnka

II

Czapsuja z młodą kapustką
Przygotowanie grzybów oraz cebuli. Kroimy i smażymy.

2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam do mięsa.

III

Czapsuja z młodą kapustką
Przygotowanie kapusty, kroimy i smażymy.

3. Na tej samej patelni smażę drobno pokrojoną kapustę oraz obraną, startą na tarce marchew. Doprawiam solą, po usmażeniu przekładam do mięsa.

IV

Czapsuja z młodą kapustką

4. Następnie smażę pokrojoną na mniejsze kawałki fasolę szparagową, solę, po usmażeniu również przekładam do mięsa.

V

Czapsuja z młodą kapustką

5. Wszystko zalewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy, wlewam Maggi, dodaję suszone śliwki i gotuję około 20 minut.

VI

Czapsuja z młodą kapustką

6. Danie gotowe.
7. Smacznego.