Sposób przygotowania:
Czapsuja z młodą kapustkąI
1. Mięso kroję w kostkę, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą. Mięso smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso przekładam do większego garnka
II
2. Cebulę obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pokrojone w plasterki pieczarki, doprawiam pieprzem oraz solą. Po usmażeniu przekładam do mięsa.
III
3. Na tej samej patelni smażę drobno pokrojoną kapustę oraz obraną, startą na tarce marchew. Doprawiam solą, po usmażeniu przekładam do mięsa.
IV
4. Następnie smażę pokrojoną na mniejsze kawałki fasolę szparagową, solę, po usmażeniu również przekładam do mięsa.
V
5. Wszystko zalewam wodą, dodaję koncentrat pomidorowy, wlewam Maggi, dodaję suszone śliwki i gotuję około 20 minut.
VI
6. Danie gotowe.
7. Smacznego.