BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Roladki schabowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam pyszne roladki schabowe z kaszą gryczaną z grzybami leśnymi.Roladki smakują wybornie jak do obiadu tak też jako przekąska.

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

  • kotlety schabowe 3 -4 szt,
  • kasza gryczana 1 woreczek,
  • grzyby (podgrzybki) 250 g,
  • cebula 1 większa,
  • sól,pieprz do smaku,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Farsz;

Kasze ugotować al.dente, grzyby rozmrozić odcisnąć z nadmiaru wody, smażyć na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą.

Ugotowaną kasze dodać do grzybów wymieszać i smażyć jeszcze około 15 minut razem doprawiając pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.

Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, nałożyć farsz, ciasno zwinąć w roladę.

Obwinąć folią aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Włożyć do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.

Po upieczeniu zdjąć folie a roladki pokroić w grubsze plastry.

Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.

Tagi:

danie