Sposób przygotowania:
Roladki schabowe
Farsz;
Kasze ugotować al.dente, grzyby rozmrozić odcisnąć z nadmiaru wody, smażyć na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą.
Ugotowaną kasze dodać do grzybów wymieszać i smażyć jeszcze około 15 minut razem doprawiając pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, nałożyć farsz, ciasno zwinąć w roladę.
Obwinąć folią aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu zdjąć folie a roladki pokroić w grubsze plastry.
Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.
Kasze ugotować al.dente, grzyby rozmrozić odcisnąć z nadmiaru wody, smażyć na gorącym oleju z obraną i pokrojoną cebulą.
Ugotowaną kasze dodać do grzybów wymieszać i smażyć jeszcze około 15 minut razem doprawiając pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Kotlety rozbić, natrzeć solą i pieprzem, nałożyć farsz, ciasno zwinąć w roladę.
Obwinąć folią aluminiową ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Włożyć do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Po upieczeniu zdjąć folie a roladki pokroić w grubsze plastry.
Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.
gusia1000