cassia6

cassia6

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

roladki z paryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niecodzienna przystawka z papryki i anchois.

roladki z paryki

Składniki:

roladki z paryki

 

  • 1 strąk czerwonej papryki
  • 1 strąk żółtej papryki
  • 1 strąk zielonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 10 dag anchois
  • 10 dag startego sera najlepiej owczy
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

roladki z paryki
Papryki umyć, osuszyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C, po czym wstawić na chwilę papryki i opiekać je kilka minut. Następnie zdjąć z nich skórki, usunąć gniazda nasienne, przeciąć wzdłuż na cztery części. Na każdej cząstce papryki ułożyć odsączony filet anchois, posypać go startym serem oraz natką pietruszki. Plastry papryki zwinąć jak zrazy. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć w nim papryki, posypać pozostałym serem i natką pietruszki. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 10 minut w temp 200 stopni C. Potrawę podać od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Smacznego

Tagi:

sery ser