Sposób przygotowania:
Roladki z piersi kurczaka z pieczarkami
Pieczarki umyć, osuszyć i obrać . Pokroić w kostkę. Pora pokroić na półplasterki. Podsmażyć na masełku pieczarki i pora. Doprawić pieprzem i solą.
Piersi z kurczaka w razie potrzeby oczyścić z 'niespodzianek' a następnie delikatnie rozbić. Tu polecam rozbijanie przez torebkę foliową - mięso się nam wówczas nie porozrywa. Każdy kawałek posypać solą i pieprzem, ułożyć na każdym po pół plasterka sera i pieczarki z porem.
Zwinąć w roladki. Można roladki z obu stron związać nitką,żeby się nie rozpadły podczas smażenia.
W miseczce roztrzepać jajko. Na talerzyk wysypać bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Każdą roladkę obtoczyć w jajku i tartej bułce i smażyć na patelni z każdej strony na średnim ogniu .
Przed podaniem z każdej roladki zdjąć nitkę.
Piersi z kurczaka w razie potrzeby oczyścić z 'niespodzianek' a następnie delikatnie rozbić. Tu polecam rozbijanie przez torebkę foliową - mięso się nam wówczas nie porozrywa. Każdy kawałek posypać solą i pieprzem, ułożyć na każdym po pół plasterka sera i pieczarki z porem.
Zwinąć w roladki. Można roladki z obu stron związać nitką,żeby się nie rozpadły podczas smażenia.
W miseczce roztrzepać jajko. Na talerzyk wysypać bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Każdą roladkę obtoczyć w jajku i tartej bułce i smażyć na patelni z każdej strony na średnim ogniu .
Przed podaniem z każdej roladki zdjąć nitkę.
evita0007
przejs
Jeśli dobrze kojarzę , to Ty chyba jesteś mistrzynią roladkową tu na gotujmy ;D Możesz mi powiedzieć, czy spinasz roladki wykałaczkami, wiążesz nitką, czy też umiesz je tak zwinąć ,że się nie rozpadają przy smażeniu?