kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pieczone roladki z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszna propozycja dla osób dbających o sylwetkę. Roladki z piersi kurczaka wypełnione warzywami, pieczone bez dodatku tłuszczu i zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Sprawdzą się na przyjęcia, możemy przygotować je wcześniej i wstawić podczas imprezy.

Pieczone roladki z piersi kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone roladki z piersi kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pieczone roladki z piersi kurczaka
Marchew oraz korzeń pietruszki myjemy, obieramy i gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajmy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinię kroimy w słupki. Na każdym kawałku mięsa (po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi, pietruszki, cukinii i papryki oraz mały kawałek masła. Szczelnie zawijamy mięso a następnie owijamy w szynkę szwarcwaldzką. Gotowe roladki szczelnie zawijamy w folię aluminiową tworząc "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego
Pieczone roladki z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajmy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinię kroimy w słupki.
Pieczone roladki z piersi kurczaka
Gotowe roladki szczelnie zawijamy w folię aluminiową tworząc