Sposób przygotowania:
Pieczone roladki z piersi kurczaka
Marchew oraz korzeń pietruszki myjemy, obieramy i gotujemy na pół miękko w osolonej wodzie. Kroimy w słupki. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i rozkrajmy na dwie części. Doprawiamy z obu stron solą i świeżo mielonym pieprzem oraz z jednej strony tymiankiem. Paprykę i cukinię kroimy w słupki. Na każdym kawałku mięsa (po stronie doprawionej tymiankiem) układamy po kawałku marchwi, pietruszki, cukinii i papryki oraz mały kawałek masła. Szczelnie zawijamy mięso a następnie owijamy w szynkę szwarcwaldzką. Gotowe roladki szczelnie zawijamy w folię aluminiową tworząc "cukierki". Pieczemy w 180 stopniach C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują z dodatkiem sosu jogurtowo-czosnkowego