Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z pieczoną papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki z kurczaka z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Wystarczy kilka prostych składników, spróbuj i przekonaj się sam.

Roladki z pieczoną papryką

Składniki:

Roladki z pieczoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczoną papryką

I

Roladki z pieczoną papryką
Przygotowanie papryki, myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w rozgrzanym piekarniku.

1. Paprykę myję, osuszam, zawijam w folię aluminiową i piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 200 °C. Po upieczeniu studzę, usuwam nasiona, skórkę i kroję w paski.

II

Roladki z pieczoną papryką
przygotowanie sera, rukoli oraz papryki do faszerowania roladek.

2. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam solą oraz pieprze.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po połówce żółtego sera, pasku papryki i kilka listków Rukoli.

III

Roladki z pieczoną papryką
Zwijanie mięsa w roladki, panierowanie i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w roladki i panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

6. Gotowe.
7. Smacznego.