Sposób przygotowania:
Roladki z piersi kurczaka
Mięso oczyszczamy i osuszamy. Każdy płat mięsa delikatnie rozbijamy.
Wątróbkę mielimy, doprawiamy, podsmażamy i studzimy. Dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki. Farsz mieszamy. Wykładamy go na każdy płat mięsa, rozsmarowujemy. Następnie nakładamy na każdy po kawałku kiszonego ogórka, paseczek czerwonej papryki. Roladki zawijamy i związujemy nitką. Odsmażamy na tłuszczu z każdej strony, od czasu do czasu podlewając odrobiną wody.
Wątróbkę mielimy, doprawiamy, podsmażamy i studzimy. Dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki. Farsz mieszamy. Wykładamy go na każdy płat mięsa, rozsmarowujemy. Następnie nakładamy na każdy po kawałku kiszonego ogórka, paseczek czerwonej papryki. Roladki zawijamy i związujemy nitką. Odsmażamy na tłuszczu z każdej strony, od czasu do czasu podlewając odrobiną wody.