Login

Login

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Roladki z sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna przekąska i przystawka!

Roladki z sera

Składniki:

Roladki z sera

 

  • 12 kawałków sera żółtego pokrojonego w słupki ok 4 cm
  • 12 cienkich pkasterków wędzonego boczku
  • odrobina oleju
  • zielona sałata
  • grzybki marynowane
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Roladki z sera
plasterki boczku powinny mieć szerokość większą niż długość sera. Każdy kawałek sera zawinąć w plasterek boczku,spiąć wykałaczką i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i na malym ogniu,by ser się środku roztopił. Zaraz po usmażeniu podawać ,wyłożone na półmisek na liściu sałaty i grzybkami marynowanymi

Tagi:

sery sałata ser