Sposób przygotowania:
Roladki z udźca indyczego faszerowane
Mięso z udźca indyczego umyć dokładnie i wykroić kości. Następnie rozkroić tak aby powstały większe płaty, lekko je rozbić i posypać ziołami, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Skropić oliwą lub olejem, dodać ząbki czosnku pokrojone w kosteczkę lub przepuszczone przez praskę. Odłożyć na noc do lodówki, po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i nałożyć farsz z czosnku niedźwiedziego i papryczki chili.
Zwijać ściśle w rolady i spiąć wykałaczkami lub związać dratwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika, piec 1 90 -200 stopni około 50 minut początkowo przykryte folią aluminiową.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby się ładnie opiekło z wierzchu.
Zwijać ściśle w rolady i spiąć wykałaczkami lub związać dratwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika, piec 1 90 -200 stopni około 50 minut początkowo przykryte folią aluminiową.
Pod koniec pieczenia zdjąć folię aby się ładnie opiekło z wierzchu.