Sposób przygotowania:
Babeczki z pastą tuńczykową
Składniki na ciasto zagniatamy razem. Dzielimy na 8 części i wylepiamy nim foremki do babeczek. Od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy upieczone korpusy babeczek z foremek (jak lekko przestygną) i odstawiamy do ostygnięcia.
Pasta:
Tuńczyka odcedzamy na sitku i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony twaróg i obrane, pokrojone drobno jajka. Blendujemy razem na gładką masę. Następnie dodajemy bułkę tartą, kurkumę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy pastę tuńczykową do szprycy i nadziewamy ostudzone korpusy babeczek. Gotowe babeczki schładzamy w lodówce.
Przed podaniem dekorujemy np. melisą.
Smacznego
Pasta:
Tuńczyka odcedzamy na sitku i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony twaróg i obrane, pokrojone drobno jajka. Blendujemy razem na gładką masę. Następnie dodajemy bułkę tartą, kurkumę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy pastę tuńczykową do szprycy i nadziewamy ostudzone korpusy babeczek. Gotowe babeczki schładzamy w lodówce.
Przed podaniem dekorujemy np. melisą.
Smacznego