slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 650]

Babeczki z pastą tuńczykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na kruche babeczki z pyszną pastą tuńczykową. Babeczki będą smaczną i elegancką przystawką na domowym spotkaniu z przyjaciółmi lub rodziną. Polecam

Babeczki z pastą tuńczykową

Składniki:

Babeczki z pastą tuńczykową

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z pastą tuńczykową
Składniki na ciasto zagniatamy razem. Dzielimy na 8 części i wylepiamy nim foremki do babeczek. Od razu wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy upieczone korpusy babeczek z foremek (jak lekko przestygną) i odstawiamy do ostygnięcia.

Pasta:

Tuńczyka odcedzamy na sitku i przekładamy do miski. Dodajemy pokruszony twaróg i obrane, pokrojone drobno jajka. Blendujemy razem na gładką masę. Następnie dodajemy bułkę tartą, kurkumę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Przekładamy pastę tuńczykową do szprycy i nadziewamy ostudzone korpusy babeczek. Gotowe babeczki schładzamy w lodówce.

Przed podaniem dekorujemy np. melisą.

Smacznego