Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki ze schabu wg Beatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki inny niż wszystkie, ze schabu z aromatycznym grzybami boczniakami oraz serem mozzarellą w panierce.

Roladki ze schabu wg Beatki

Składniki:

Roladki ze schabu wg Beatki

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu wg Beatki

ETAP 1:

Roladki ze schabu wg Beatki

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem.

ETAP 2:

Roladki ze schabu wg Beatki

4. Na każdy kawałek mięsa układamy po paseczku mozzarelli i po łyżce farszu z grzybów.

ETAP 3:

Roladki ze schabu wg Beatki

5. Zwijamy w roladki i panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku a następnie w bułce tartej.

6. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

ETAP 4:

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego.