kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1116]

Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, wytrawne racuszki drożdżowe w wersji na słono. Takie racuszki możemy podać na obiad lub kolację. Polecam.

Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą

Na zaczyn :

Pozostałe składniki :

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą
W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i dodajemy mąkę, mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Posypujemy solą i mieszamy. 

Przekładamy na cedzak. Mięso ryby oddzielamy od ości i skóry. Cebulę czyścimy i kroimy na drobno razem ze szczypiorkiem. Z cukinii odciskamy płyn. 

Do rozczynu dodajemy wybite jajko i pozostałe składniki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

Po tym czasie smażymy racuchy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. 
Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą
Do rozczynu dodajemy cukinię, mięso z ryby, jajko i przyprawy.
Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą
Następnie dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia.
Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą
Na rozgrzanym oleju smażymy racuchy na złoty kolor.
Racuchy drożdżowe z cukinią i wędzoną makrelą
Następnie kładziemy na papierowy ręcznik i odsączamy z tłuszczu.