Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z cukinią i marchewkąETAP 1:
Mięso opłukujemy i osuszamy, kroimy w kostkę, nacieramy solą, pieprzem, słodką papryką mieloną i oregano.
ETAP 2:
Warzywa myjemy. Cukinię i marchewki obieramy. Cukinię, marchewki, paprykę i cebulę kroimy w kostkę.
Czosnek siekamy.
ETAP 3:
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy olej. Smażymy mięso, a następnie dodajemy warzywa i smażymy kilka minut. Dodajemy sól, pieprz i ostrą paprykę mieloną.
ETAP 4:
Bulion łączymy z passatą pomidorową i sosem sojowym, dodajemy do mięsa i warzyw. Doprowadzamy do zagotowania, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem przez ok. 60 minut. Sos zagęszczamy mąką.
Gulasz doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.