Sposób przygotowania:
Karmazyn zapiekany na warzywach
🔘 Warzywa: w naczyniu żarodpornym wysmarowanym z oliwą z oliwek umieścić warzywa w tej kolejności: cebula, ziemniaki ( obrać, pokroić w plasterki i lekko posolić ), papryka, brokuł i pomidory. Później całość doprawić solą, chili i skropić oliwą z oliwek.
🔘 Następnie warzywa włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. W międzyczasie filety rybne natrzeć oliwą z oliwek, doprawić solą, przyprawą sumak i papryką. Po upieczeniu naczynie żaroodporne z warzywami wyjąć z piekarnika i na warzywach położyć rybę. Następnie dalej kontynuować pieczenie przez kolejne 15 - 20 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła/.
🔘 Następnie warzywa włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła /. W międzyczasie filety rybne natrzeć oliwą z oliwek, doprawić solą, przyprawą sumak i papryką. Po upieczeniu naczynie żaroodporne z warzywami wyjąć z piekarnika i na warzywach położyć rybę. Następnie dalej kontynuować pieczenie przez kolejne 15 - 20 minut w 180°C / Górne - Dolne żródło ciepła/.