Sposób przygotowania:
Rolady drobiowe Eli w stylu włoskimprzygotowanie składników

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd

Suszone pomidory wyjąć z oleju i odsączyć.
przygotowanie składników cd

Mini mozzarelle odsączyć z zalewy.
przygotowanie składników cd

Przygotować szynkę parmeńską.
przygotowanie rolad

Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem.
przygotowanie rolad cd

Na płatach kurczaka rozłożyć szynkę.
przygotowanie rolad cd

Na szynkę położyć pomidory i mozzarelki.
przygotowanie rolad cd

Rolady ciasno zwinąć i obwiązać białymi, bawełnianymi nićmi.
przygotowanie rolad cd

W głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd

Do rolad dodać cebulę, czosnek, przyprawę do mięs, paprykę, sól i pieprz. Całość chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż rolady będą miękkie,
przygotowanie rolad cd

Gotowe rolady wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Ja podałam rolady z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą. Smacznego!