WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Roladki schabowe z fasolką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe roladki z majonezem, ziołami prowansalskimi, fasolką szparagową i żółtym serem, smażone w panierce.

Roladki schabowe z fasolką i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z fasolką i serem

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z fasolką i serem

ETAP 1:

Plastry schabu rozbić na cienkie kotlety. Fasolkę szparagową oczyścić i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i wystudzić. Kotlety przyprawić solą i pieprzem. Posmarować cienko majonezem i posypać startym żółtym serem. Na brzegu każdego kotleta ułożyć po 5 strąków fasolki i zwinąć w roladki.

Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z każdej strony. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Roladki schabowe z fasolką i serem
Schabowe roladki w trakcie smażenia na patelni.
Roladki schabowe z fasolką i serem
Opanierowane roladki schabowe włożone na patelnię
Roladki schabowe z fasolką i serem
Starty ser i fasolka ułożone na rozbitym kotlecie
Roladki schabowe z fasolką i serem
Kotlet przyprawiony i posmarowany majonezem