Sposób przygotowania:
Rolady Eli z udek kurczakaprzygotowanie składników
Kiełbasę obrać z osłonki. Z kiełbasy odkroić 9 słupków długich na szerokość rolad. Resztę kiełbasy pokroić w kostkę. Z ogórków wykroić 9 słupków długich jak te z kiełbasy. Resztę ogórków pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i odkroić 9 długich słupków. Resztę cebuli pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie rolad
Udka rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
Na każdym płacie mięsa położyć po trzy słupki kiełbasy, ogórka i cebuli.
przygotowanie rolad cd
Mięso ciasno zwinąć i obwiązać białą nicią bawełnianą.
przygotowanie rolad cd
W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć rolady z wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd
Do rolad dodać resztę cebuli, ogórka, kiełbasy i musztardy, czosnek i przyprawę do mięs. Całość razem przesmażyć. Podlać rolady i dusić aż będą miękkie. Gotowe rolady wyjąć i odstawić na pięć minut. Z rolad zdjąć nici. Powstały sos zmiksować.
podanie
Ja podałam rolady z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
gusia1000