eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam rolady z karkówki wieprzowej. Do nadzienia wykorzystałam ogórki małosolne i ser gouda.

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

Składniki:

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

mięso

  • 3 duże płaty karkówki wieprzowej - każdy około 200 g

farsz

dodatki

  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 2 łyżki musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

przygotowanie farszu

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem
Część farszu pokroić w słupki a resztę w kostkę.

Ser pokroić na 9 grubych słupków. Boczek i ogórki pokroić w duże słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w grube pióra. Odłożyć po 12 słupków boczku, ogórka i piór cebuli. Resztę boczku, ogórka i cebuli pokroić w kostkę.

przygotowanie rolad

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem
Mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.

Karkówkę rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem
Posmarować musztardą oprószone solą i pieprzem mięso.

Oprószyć mięso solą, pieprzem i posmarować musztardą.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem
Na płatach karkówki ułożyć ogórki, cebulę, ser i boczek.

Na płatach mięsa ułożyć po 4 słupki boczku, 4 słupki ogórka, 4 pióra cebuli i 3 grube słupki sera.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

Ciasno zwinąć rolady i obwiązać białymi, bawełnianymi nićmi

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

Do rolad dodać pokrojoną cebulę, ogórki, boczek, przyprawę do mięs, paprykę, musztardę, sól i pieprz. Całość chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.

przygotowanie rolad cd

Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i serem

Gotowe rolady wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Ja podałam rolady z paloną kaszą gryczaną ugotowaną na sypko i młodą kapustą.

Smacznego!


Tagi:

ser roladki dania