Sposób przygotowania:
Rolady wieprzowe Eli z ogórkiem małosolnym i seremprzygotowanie farszu
Ser pokroić na 9 grubych słupków. Boczek i ogórki pokroić w duże słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w grube pióra. Odłożyć po 12 słupków boczku, ogórka i piór cebuli. Resztę boczku, ogórka i cebuli pokroić w kostkę.
przygotowanie rolad
Karkówkę rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie płaty.
przygotowanie rolad cd
Oprószyć mięso solą, pieprzem i posmarować musztardą.
przygotowanie rolad cd
Na płatach mięsa ułożyć po 4 słupki boczku, 4 słupki ogórka, 4 pióra cebuli i 3 grube słupki sera.
przygotowanie rolad cd
Ciasno zwinąć rolady i obwiązać białymi, bawełnianymi nićmi
przygotowanie rolad cd
Na głębokiej patelni rozgrzać olej i obsmażyć rolady ze wszystkich stron.
przygotowanie rolad cd
Do rolad dodać pokrojoną cebulę, ogórki, boczek, przyprawę do mięs, paprykę, musztardę, sól i pieprz. Całość chwilę smażyć, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie.
przygotowanie rolad cd
Gotowe rolady wyjąć i odwinąć z nici. Powstały sos zmiksować i podawać w sosjerce. Ja podałam rolady z paloną kaszą gryczaną ugotowaną na sypko i młodą kapustą.
Smacznego!